Zomerstress!

18-06-2013

 

Niet voor iedereen is de zomer een tijd om te relaxen en ontspannen. Voor sommige mensen is de zomer juist een extra stressvolle periode. Voor mensen die alleen achter blijven op kantoor kan de zomer een nare periode zijn.

In de zomer ontstaan er verschillende ergernissen, de Nationalevacaturebank.nl deed een onderzoek naar de grootste ergernissen van werknemers in de vakantietijden.

Een van de ergernissen is de extra werkdruk die ontstaat door de vakantievierende collega's. Er zijn vele werknemers die hun werk niet goed of helemaal niet overdragen in hun vakantie.

De mate van stress die iemand in de zomerperiode heeft is afhankelijk van een aantal persoonlijkheidskenmerken. In welke mate iemand perfectionistisch, assertief of dwangmatig is, zijn grote factoren die meespelen in de stress.

Een grote ergernis voor werknemers blijkt ook de zomerkleding van andere collega's te zijn. Blijkbaar is het niet voor elke sector vanzelfsprekend dat er een soort van kleding code is waar je aan zou moeten houden. Ondanks dat er wordt gezegd dat hawaibloesjes en teenslippers echt "not done" zijn, wil niet zeggen dat iedereen zich daaraan houdt.

Blijkbaar kan ook de airconditioning tot grote problemen op het kantoor lijden. Als men geen airconditioning heeft, kan de werkgever ervan uitgaan dat zijn personeel sloom, zeurderig en snel afgeleid wordt. Heeft het bedrijf wel een airco, dan ontstaat er vaak een eeuwige strijd tussen de voor- en tegenstanders van de airco. Sommige mensen houden er absoluut niet van en lopen de hele dag te snotteren en zeuren, waar andere mensen van de hitte absoluut niet kunnen werken.

De allergrootste ergernis blijkt te zijn voor collega's die er de kantjes van aflopen. Veel mensen zijn in de zomermaanden minder productief, vele werknemers geven toe er in de zomermaanden niet de volle 100 % voor te gaan. Men is naast werk veel bezig met andere dingen, zoals roddelen, dagdromen, internetten en zelfs boodschappen bestellen.

 

Ontspanning Stop de stress! Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl