Welke simpele obstakels pauzeren jouw dromen?

08-09-2014
Welke simpele obstakels pauzeren jouw dromen?

 

Het zijn vaak de simpele obstakels die ons tegenhouden om onze grootste dromen te bereiken. Stel, je wilt voor jezelf beginnen. Je wilt cupcakes bakken en verkopen. Je weet veel van bakken, je weet hoe je snel en efficiënt een heleboel lekkere en mooie cupcakes kunt brouwen. Je weet aan wie je ze kunt verkopen. Maar je hebt gehoord dat je werkomgeving ook moet voldoen aan bepaalde standaarden. En je hebt een kleine keuken, en je hebt geen idee hoe dat allemaal zit. En dat houdt je tegen. Want al die regels zijn ingewikkeld en je weet er weinig van. En daarom komt je droom niet vooruit.

Kleine obstakels zetten alles op slot

Vaak werken we richting een doel zonder dat we de tijd nemen om er bewust over na te denken. We werken aan de dingen die we makkelijk vinden, dingen die bekend zijn. En zodra we de randen van onze comfort-zone naderen, stagneert het project. Daar staan we dan niet eens bewust bij stil, het gebeurt gewoon. Rondom de randen van onze comfort-zone neemt de interesse in het project af. Ook al willen we nog steeds dolgraag het doel bereiken. Er verschijnt een soort stopbord in onze gedachten. Een vaag gevoel van ‘kan niet’.

Andere voorbeelden:

1.      Je wilt producten verkopen op je website, maar je weet niet hoe dat zit met iDeal. De plugins willen niet werken, dus ga je niets verkopen.

2.      Je wilt weleens in je eentje op reis, maar je ziet er tegenop om ‘s avonds alleen te eten. En daarom onderneem je eigenlijk geen verdere stappen.

3.      Je wilt een klus laten aanpakken in huis, maar je hebt geen idee wat erbij komt kijken. Het lijkt heel ingewikkeld, dus onderneem je geen stappen.

Het leuke is dat we onze doelen vaak onbewust op pauze zetten vanwege dit soort kleine obstakels. Dingen die in ons hoofd heel ingewikkeld zijn, maar in realiteit vrij eenvoudig zijn op te lossen.

 

1. Schrijf op wat je tegenhoudt

Haal de stappen die je moet zetten richting je doel uit je hoofd. Schrijf ze op. Wat moet je allemaal regelen om voor jezelf te beginnen om je droom uit te laten komen?

Er komen misschien dingen langs die je de kriebels geven. Dingen waar je geen verstand van hebt. De stappen die een beetje buiten je comfort-zone liggen, waar je weinig mee kunt. Schrijf ook die stappen op. Door ze van je af te schrijven maak je het geheel een stuk objectiever. Dan zie je duidelijk waar je mee te maken hebt.

2. Zoek oplossingen voor deze obstakels

Nu je concrete stappen voor je hebt liggen, wordt het makkelijker om er praktisch over na te denken. Via internet, boeken en gesprekken met anderen kom je al heel veel te weten hoe je, je obstakels kunt oplossen. Voor je het weet is het onbekende helemaal niet meer zo vaag. Dan begin je door te krijgen hoe het werkt en kun je stappen gaan zetten om dit obstakel uit de weg te ruimen.

Het is zonde om je dromen op pauze te laten zetten vanwege een paar ogenschijnlijk ingewikkelde taken. Schrijf deze taken van je af, maak ze praktisch en ruim ze uit de weg. Denk buiten de box of anders gezegd stap even buiten je comfort-zone en merk hoe je je doelen veel sneller bereikt.

 

Ontspanning Stop de stress! Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl