Weer aan het werk na je vakantie

07-08-2012

 

 

 Zes van de tien medewerkers (59 procent) zien er na een vakantie tegenop om weer aan het werk te gaan. Een kwart heeft daardoor zelfs moeite om van de vakantie te genieten. Betekent dit dat mensen de verkeerde baan hebben? Of is het een kwestie van gewoon weer even de knop omzetten?

Het is heel natuurlijk om na je vakantie geen zin te hebben om weer aan het werk te gaan. Veel mensen hebben daar last van, bij de meesten verdwijnt dat gevoel echter weer nadat ze een paar uur bezig zijn en met hun collega's hebben bijgepraat.

Juiste werkzaamheden
Helemaal niet zo gek dus, om na een vakantie op het strand geen zin te hebben om weer aan het werk te gaan. Het gevoel moet na een dag wel zijn verdwenen. Als je daarna nog steeds met tegenzin naar je werk gaat is het tijd om eens eerlijk naar jezelf te zijn en je af te vragen of je wel op de goede plek zit."

Als het antwoord daarop negatief is, moet je nagaan of dat te maken heeft met het bedrijf waar je voor werkt, of dat je niet meer tevreden bent over je werkzaamheden. Als het vooral te maken heeft met dat laatste kun je nog kijken of je binnen het bedrijf waar je werkt andere werkzaamheden kunt doen. Kijk of er de mogelijkheid is een nieuw project op te pakken, of dat het wellicht tijd is voor een geheel nieuwe functie.

Nieuwe werkgever
Ben je tot de conclusie gekomen dat je tegenzin vooral te maken heeft met je werkgever of heb je bij je huidige bedrijf geen mogelijkheid iets anders te doen? Dan is het tijd op zoek te gaan naar een nieuwe baan.

 

Werk loslaten op vakantie
Ook voor de mensen die moeite hebben te genieten van hun vakantie, omdat ze er weer tegenop zien aan het werk te gaan. De meeste werkstress tijdens de vakantie komt van onafgeronde zaken. Zorg daarom altijd voor een heldere overdracht naar je collega's. Dat geeft niet alleen een professionele indruk, je maakt er vooral je hoofd mee vrij voor de vakantie.

Ook een goede voorbereiding op het werk na de vakantie kan helpen je tijdens de vakantie volledig te ontspannen. Houd een deel van je eerste werkdag vrij om je mailtjes te lezen en weer in de werksfeer te komen. Dat is in de meeste gevallen genoeg om de rest van de vakantie nergens meer over na te hoeven denken.

 

Ontspanning Stop de stress! Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl