Volle maan en zijn invloed

06-12-2015

 

De letterlijke betekenis van een volle maan is goed uit te leggen, maar de figuurlijke betekenis is een stuk complexer. Volle maan komt in zoveel religies en culturen terug, dat er niet een eenduidige uitleg aan te geven is. Feit is wel dat er meestal een soort speciale rol is weggelegd voor de volle maan. Alleen kunnen we niets feitelijk vastleggen, want spreken over een legende, is het bijgeloof of zijn het mythische verhalen? Mysterieus is het in ieder geval! En dan hebben we het nog niet over de rol die de maan heeft in de richting van de natuur … of is daar alles op gebaseerd?

Volle maan en de mens
De maan heeft invloed op de mens en of we dit nu toe willen geven of niet, dit gegeven heeft zich inmiddels wel bewezen. Kan je het feitelijk vastleggen zoals de meeste wetenschappers te werk gaan? Nee, maar daarmee is het nog niet, niet waar. Het ritme van de maan heeft invloed op de natuur (denk maar eens aan de getijden) en al het leven in de natuur. Als mensen uit het normale ritme zijn, dan kan intunen op het ritme van de maan helpen. De mens maakt onderdeel van de natuur, al vergeten we dat nog wel eens.

Energie
“Volle maan maakt mensen gek” valt her-en-der te lezen. Wat er echter aan de hand is dat volle maan mensen onbewust energiek kan maken en dat kan tot onrust leiden of mensen worden zonder concrete reden boos, bang of verdrietig. Sommige mensen slapen anders, niet zozeer slechter, maar ook hier kan onrust van invloed zijn. Hoe dichter je bij jezelf bent in alle facetten, hoe sterker de invloed van de volle maan op je kan zijn.

Cyclus van de maan
De cyclus van de maan kent 8 standen, te weten:

Nieuwe maan
Wassende maansikkel
Eerste kwartier
Wassende maan
Volle maan
Afnemende
Laatste kwartier
Afnemende maansikkel

De natuur haar gang laten gaan?
Door het bij te houden, kan je na verloop van tijd zien dat er een patroon ontstaat. Het is niet eng, je kunt er zelfs je voordeel mee doen en sommige mensen vinden zichzelf zelfs te emotioneel in deze om belangrijke beslissingen te nemen. De vraag of je je moet laten leiden door de natuur, doemt dan op.

Behalve dat je best je eigen plan mag hebben, kan je nu eenmaal niet om de natuur heen en moet je je afvragen of je dat echt wilt. Ben je op z’n sterkst als je iets in je hoofd hebt wat kost wat kost moet, terwijl je lichaam tegenstribbelt? Behalve dat het dan een hele dobber kan worden, haal je mogelijk niet genoeg uit jezelf. Denk maar eens aan die man die tegen de stroom in aan het roeien is, hoe moeilijk heeft hij het?! De natuur, waar volle maan een duidelijk en concreet onderdeel bij is, kan een voordeel zijn als je de flow volgt.

Conclusie
Weerwolven zijn verhalen om mensen angst in te boezemen, maar dat volle maan invloed op de natuur en dus ook de mens heeft, is een gegeven. Maak er gebruik, je kunt er je voordeel mee doen. Om dat te voelen, te ervaren moet je dicht bij jezelf komen … en zie daar je eerste voordeel! Maak het niet zweveriger dan bij je past, laat slechts alle vooroordelen los en pas het toe op een wijze die bij je past

Ontspanning Stop de stress! Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl