Tips tegen liefdesverdriet

18-09-2012

 

Iedereen krijgt in zijn leven te maken met liefdesverdriet. Niets kan je nog opvrolijken. Een mengeling van gemis, boosheid en verdriet golft door je heen. Tranen met tuiten kun je huilen omdat je weg bent bij degene die ooit de allerliefste persoon op aarde was. Het is voorbij, ook al lijkt een deel van jou dat nog steeds niet te accepteren. Omgaan met liefdesverdriet is geen eenvoudige zaak. Hieronder 3 tips die zorg dragen dat het verdriet iets minder wordt.

1. Blijf leuke dingen doen
Hoe moeilijk het ook is omdat je, je rot, verdrietig en ellendig voelt: blijf leuke dingen doen. Je hebt er misschien helemaal geen zin in om naar je wekelijkse eetclubje met je vriendinnen te gaan, maar doe het toch maar. Je voelt je zeker niet beter als je thuis blijft kniezen. Bovendien ontdek je dat je, je verse ex daarvoor helemaal niet nodig hebt.

2.  Positief denken
Probeer positief te denken. Niet over de liefde, of over je ex. Maar wel over jou, jouw leven en de dingen die daarbij horen. Het voelt misschien wel zo, maar wanneer je relatie over is, stopt de wereld niet met draaien. Net als anders vraagt de caissière in de supermarkt gewoon of je zegeltjes spaart.

3. Voer een droom uit
Door liefdesverdriet heeft je eigenwaarde een knauw gekregen. Je eigenwaarde kun je weer een boost omhoog geven door iets te doen wat je al heel lang wilt. Denk bijvoorbeeld aan een beauty en welness-arrangement in een Spa, een paar dagen shoppen in Londen, parachute springen, enzovoort.

 

Ontspanning Stop de stress! Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl