Over de rooie

21-10-2013
Over de rooie

 

De een slaat erop los, de ander gaat stilletjes zitten mokken. Iedereen wordt regelmatig getroffen door een dosis woede.

 

Afreageren helpt?!

Er zijn, echt waar, mensen die rommelmarkten afstruinen om servies te kopen, zodat ze dat bij de eerstvolgende tegenslag tegen de muur aan diggelen kunnen gooien.

Ook zijn er therapeuten die aanraden los te gaan op een kussen of een boksbal.

De afgelopen 50 jaar zijn er vele onderzoeken gedaan naar woede uitbarstingen en elke keer blijkt dat afreageren de gevoelens van agressie juist groter maakt. Waarom doen we het dan? Deels omdat het een aangeleerde reactie is. Deels omdat je heel even prettiger voelt. Helaas verandert er niets aan de situatie. Wat helpt dan wel?

Woede verdwijnt met de tijd en je boosheid uiten werkt het best als je het combineert met een poging om de oorzaak ervan aan te pakken.

 

Mannen zijn vaker boos?!

We hebben allemaal last van boosheid, mannen even vaak als vrouwen. Iedereen kent woede, het is universele emotie. Bij mannen is aangetoond komt agressie eerder opborrelen, waardoor wellicht het lijkt dat ze vaker kwaad zijn. Er zijn ook agressieve vrouwen, maar over het algemeen gebruiken zij andere strategieën om van hun boosheid af te komen. Wel blijkt uit onderzoek dat mannen hun woede intensiever ervaren en dat boosheid bij vrouwen vaak langer aanhoudt.

 

Ontspanning Stop de stress! Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl