Lekker tevreden zijn

08-05-2017

 

Tevreden zijn voelt geweldig.

Tevredenheid staat voor rust, acceptatie, dankbaarheid en ontvankelijkheid.

Het bespaart je bovendien heel veel tijd, geld en energie! 

“Tevredenheid is natuurlijke rijkdom, luxe is kunstmatige armoede.”  Socrates – Griekse filosoof

Het pad naar een ongelukkig leven
Ongelukkig zijn is makkelijk. Het enige wat je hoeft te doen is diep ontevreden zijn met je leven. Ontevreden zijn met hoe je eruit ziet, met wat je hebt bereikt, met de mensen in je leven, de hoogte van je bankrekening, je gezondheid, het weer, de politici, de kauwgum op straat en de slakken die je planten aanvreten.

Ontevredenheid wordt ons van alle kanten gefaciliteerd. Want ontevreden mensen doen hun best om hun leven te veranderen. Ontevreden mensen komen in beweging, zijn makkelijk te verleiden, en geven veel geld uit in de hoop hun leven iets mooier te maken. Ontevredenheid zet je aan het consumeren, het moedigt je aan om een probleem op te lossen op de meest ineffectieve manier.

Ontevredenheid kan je diep ongelukkig maken. Het maakt je leven onnodig ingewikkeld en het zet je op het verkeerde spoor. Om je leven te veranderen hoeft er namelijk maar een ding te veranderen: jouw perceptie.

Waarderen wat je hebt, wie je bent, wat je doet
Precies, dat betekent dat je kunt leren om tevreden te zijn met je leven terwijl er ondertussen slakken aan je planten knabbelen. Tevreden met je leven, ook al heb je weinig geld, heb je je dromen niet waargemaakt en is je gezondheid niet optimaal.

Tevredenheid is jouw eenvoudige sleutel naar een gelukkiger leven. Het is niet moeilijk, het enige wat je hoeft te doen is op een andere manier naar je leven te kijken. Minder kritisch, met een focus op de dingen die goed zijn.

Het is namelijk niet erg dat je leven niet perfect is. Perfectie is onmogelijk, en hoewel je altijd denkt dat ietsje meer perfectie je iets gelukkiger zal maken (nieuwe glimmende telefoon, vetrol minder, iets meer geld), blijkt keer op keer dat dit niet het geval is. Wachten op geluk is zonde. Waarom zou je je geluk uitstellen totdat alles ‘perfect’ is, terwijl je je nu geweldig kunt voelen?

Wanneer je je tevreden voelt is alles goed. Je accepteert jezelf met al je ‘tekortkomingen’. Je bent dankbaar voor je leven, inclusief vetrollen en slakken in de tuin. Er zijn veel dingen goed, en soms moet je gewoon even stilstaan om dat in te zien. Om gewoon even niets te willen en tevreden te zijn met alles wat is.

Ontspanning Stop de stress! Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl