Kansen mag je laten schieten

01-08-2015
Kansen mag je laten schieten

 

Het leven zit volop kansen! Probeer je ze ook allemaal te benutten?

Wanneer je het gevoel hebt dat je ze niet kunt laten schieten dan kun je jezelf voorbereiden op een heel druk leven. Sterker nog, als je constant nieuwe projecten opstart zul je ontdekken dat je uiteindelijk bijzonder weinig bereikt. Uiteraard doe je wat ervaring op, je verkleint je geloofwaardigheid, je bent lekker bezig en je leert van je fouten. Toch zijn het de mensen die talloze kansen laten schieten die het meest bereiken in het leven. 

Bijna alle dingen die het waard zijn om hard voor te werken vereisen precies dat: hard werk. Uren van aandacht, focus, denkwerk en doewerk, dat is wat nodig is om te slagen, om een kans succesvol te benutten. Wanneer je iedere twee weken je leven over een nieuwe boeg gooit om in te spelen op een nieuwe kans, verspeel je dus steeds je kans op succes.

Volhouden is moeilijk. Nieuwe dingen beginnen is leuk en makkelijk. Totdat ook het nieuwe ding moeizamer wordt. Dan lonkt er al snel een nieuw ‘nieuw ding’ waarop je dolgraag je aandacht wilt richten. Voor je het weet leef je met twintig projecten, heb je niets voltooid en heb je niets bereikt. Alleen maar omdat je bang bent om vol te houden, om door het dal te gaan wat nodig is om succesvol te zijn.Kansen zijn namelijk alleen echte kansen als je de middelen hebt om ze te benutten. Als je bereid bent het offer te brengen dat nodig zal zijn om succesvol te zijn. En een mens kan niet alles tegelijk.

Hoe kan ik dan kiezen? Welke kans "moet" ik dan wel aanpakken?

  • Vraag jezelf voortaan af of je de middelen hebt om een nieuw project tot een succesvol einde te brengen. Ben je bereid de offers te brengen? Kun je het überhaupt voor elkaar krijgen?
  • Maak je niet druk om de ‘juiste keuze’, die bestaat niet. Grijp een kans als het goed voelt.
  • Een kans is alleen waardevol als er goed op wordt ingespeeld. En precies dit ‘inspelen’ kost meer tijd dan je denkt.
  • Het is altijd effectiever om weinig dingen héél goed te doen, dan honderd dingen heel middelmatig.
  • Bepaal wat voor leven je wilt hebben, kies iets wat bij dit beeld past en blijf bij je keuze. Houd je vooruitgang bij en zie de eerste tegenslagen niet als reden om te stoppen, maar als middel om te groeien.
  • Vraag jezelf, wanneer je weer een nieuw project wilt opstarten, het volgende af: “Wil ik iets nieuws beginnen omdat dit een geweldige kans is, of omdat het nu de makkelijkste weg lijkt?” 
  • Je mag kansen laten schieten. Sterker nog, je moet kansen laten schieten om succesvol te kunnen zijn. Je kunt niet alles doen. Doe dat waar je goed in bent en durf af en toe door te bijten. Succes is niet altijd makkelijk, maar het wordt makkelijker als je vaker doorzet.

 

 

Ontspanning Stop de stress! Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl