Intuïtie versterken voorkomt stress

06-09-2015
Intuïtie versterken voorkomt stress

Je hebt vast wel eens een moment gehad dat je van tevoren al wist dat iets zou gebeuren. Je intuïtie gaf je duidelijk het gevoel dat je iets te wachten stond. Maar misschien heb je er niet op gereageerd, hoe sterk het gevoel ook was. Dus het waarschuwt je en zorgt ervoor dat je niet in situaties beland die veel stress veroorzaken.

hieronder drie oefeningen om je Intuïtie te versterken:


Oefening 1
Voordat je aan deze oefening begint is het verstandig om eerst je hoofd leeg te maken. Het is belangrijk dat je helder en ontspannen bent.
Pak een spel speelkaarten en schud het stapeltje goed. Leg ze daarna op of naast elkaar neer, met de rug naar boven. Je begint met het raden van de kleur van de kaart die je van het stapeltje pakt.
Doe dit voor vijf minuten. Daarna stop je en ga je even wat anders doen. Na ongeveer een kwartiertje kun je de oefening weer herhalen, maar doe dit weer niet langer als vijf minuten. Als je daar klaar mee bent, is het verstandig om te stoppen. Je kunt de oefening de volgende dag herhalen.


Oefening 2
Dit is een vervolg op oefening 1. Als het je goed afgaat om de kleur te raden, kun je in plaats van de kleur ook de soort gaan raden. Dus: Is de kaart een schoppen, klaver, hart of ruit?
Maak van tevoren je hoofd weer leeg, en doe ook deze oefening niet te lang. Je zult namelijk meer fouten gaan maken als je je teveel en te lang inspant.


Oefening 3
Je kunt deze oefening als een 'gevorderde' oefening zien van de oefeningen met de spelkaarten. Zodra je gemiddeld drie van de vijf kaarten goed raad, kun je deze oefening gaan proberen.
Nu is het de bedoeling om naast de kleur en soort, ook het getal (of afbeelding) te gaan raden.
Het is belangrijk dat je voor deze oefeningen niet prestatiegericht bezig bent. Je doet dit voor je plezier, niet om jezelf te bewijzen! Als je creatief bezig bent, zul je ook minder fouten maken dan dat je geforceerd bezig bent

Ontspanning Stop de stress! Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl