Gewoontes om stress de baas te blijven.

06-08-2013

 

Voel je je vaak gestrest en gespannen?Met een paar kleine gewoontes, 3 om precies te zijn, kun je rust ervaren en de opbouw van stress voorkomen. Stress berooft je van je levensenergie en kan soms ongemerkt opbouwen in je lichaam.
Ik noem het gewoontes, want als je deze 3 tips in je dagelijks leven elke dag toepast draag je zorg dat je drukte de baas blijft. Met andere woorden als je deze 3 tips als een gewoonte voor je zelf maakt dan draag je zorg dat je in balans blijft.


1. Overzicht
Stress ontstaat vaak wanneer je het gevoel hebt dat je de controle over je leven verliest. Je krijgt het gevoel dat je hoofd vol komt te zitten.
Door overzicht in je leven te brengen, en het dagelijks te bewaren, kun je je rust bewaren. Je ontwikkelt zo namelijk een sterk gevoel van controle. Je weet wat er speelt, en jij hebt de touwtjes in handen. En zolang jij je leven eenvoudig, overzichtelijk en compact houdt weet je precies waar je aan toe bent en ervaar je dus geen stress.


2. Opladen
De stress die in de afgelopen tijd heeft opgebouwd in je lichaam moet de kans krijgen om weer af te bouwen. Stress opbouwen is makkelijker dan stress afbouwen, en daarom is het belangrijk dat je hier dagelijks bewust mee omgaat.
Dagelijks heb je te maken met stress / druk / spanning. Denk alleen maar aan op tijd op je werk te komen. Deze stress moet ook weer uit je systeem, maak er daarom een gewoonte van om je lichaam en geest regelmatig de ruimte te geven om echt te ontspannen.
Door regelmatig even de tijd te nemen om de stress te laten ontsnappen en weer lekker op te laden voorkom je de opbouw van stress in je lichaam. Pas wanneer je echt ontspant merk je hoeveel stress er alweer in je lijf was opgebouwd. Vaak kun je zelf niet goed aanvoelen hoe gestrest je nu daadwerkelijk bent. Houd deze gewoonte dus vast zodat je nooit meer ‘te laat' bent met ontspannen.


3. Hier en nu
Door gedurende de dag in het hier en nu te leven voorkom je dat je druk maakt over wat er in de toekomst moet gebeuren. Doe je activiteiten met volle aandacht. Leef niet in je hoofd, maar verplaats je aandacht steeds naar het hier en nu. Leef in het moment wanneer je met een klant spreekt, laat je gedachten niet wegdrijven naar dat ongrijpbare straks waar je zo onrustig van wordt.
Straks bestaat niet, dus maak je er niet druk over. Er bestaat alleen nu. En hoe meer je leeft in het nu, des te minder stress er zal opbouwen gedurende de dag!

Ontspanning Stop de stress! Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl