Gelukkig zijn is niet moeilijk

17-03-2015

 

Gelukkig zijn is niet moeilijk

Voor bijna ieder mens is gelukkig zijn het ultieme levensdoel. Rijk en succesvol zijn misschien ook, maar uiteindelijk draait het er vooral om dat je gelukkig bent. En dat is precies het punt waar we het onszelf erg moeilijk maken. We denken dat we eerst succesvol moeten zijn voordat we gelukkig kunnen zijn. Of dat we pas gelukkig worden als we veel geld hebben, of een partner hebben, of verhuizen, of een......

Als je geluk echter direct zou benaderen, dan zul je merken dat het veel makkelijker is om gelukkig te zijn dan het is om rijk te zijn succesvol.

De onderstaande tips laten je zien hoe makkelijk geluk eigenlijk is.

Gebruik onderstaande 10 tips om je vaker gelukkig te voelen door de dag heen.

1.      Neem het leven niet zo zwaar. Ja, er gaan dingen mis in je leven. Dat wil niet zeggen dat je je constant bezig hoeft te houden met alle tegenslagen. Richt je aandacht vooral op dingen die goed gaan. Daar word je een stuk gelukkiger van.

2.      Geniet heel bewust van kleine dingen. Zoals een mooie zonsondergang, je konijntje dat zich zit te wassen, je kinderen die lief spelen met de blokken of een gezellige avond met een goede vriendin. Kleine momenten van gelukzaligheid brengen veel magie in je leven.

3.      Zie tegenslagen als middelen om te groeien. Van de meeste tegenslagen kun je veel leren. Bijvoorbeeld, om te voorkomen hoe je deze tegenslag nog eens ervaart.

4.      Zorg dat je je kunt verheugen op leuke dingen. Als er leuke dingen in het verschiet liggen, geeft dat meer glans aan je dagen.

5.      Speel met kinderen of dieren. Van spelen word je blij.

6.      Maak foto’s van mooie momenten. Dat is makkelijker dan ooit nu we allemaal een geweldige camera in ons zak hebben. Blader af en toe door je foto’s om fijne herinneringen op te halen aan het alledaagse leven.

7.    Maak regelmatig een lijstje van de dingen waar je dankbaar voor bent. Dit kun je op papier doen, of gewoon in je hoofd. Ik doe het regelmatig in mijn hoofd voordat ik in slaap val.

8.    Dender niet door je leven heen. Neem momenten om te beseffen waar je bent, waar je staat en wat je doet. Hoe sneller jij leeft, des te sneller de tijd lijkt te verstrijken, des te meer haast je krijgt. Je kunt het leven niet ervaren als het aan je voorbij flitst in sneltreinvaart.

9.   Geluk ligt altijd in het hier en nu. Je kunt niet straks gelukkig zijn. Je voelt je gelukkig of niet. Als je nu niet gelukkig bent, dan heb je een kans laten liggen om te genieten van je leven.

10. Groei en ontwikkel jezelf. Niets geeft zoveel voldoening als groeien. Blijf jezelf ontwikkelen, en ontdek hoe je persoonlijke ontwikkeling je in staat stelt om vaker en makkelijker gelukkig te zijn

 

Ontspanning Stop de stress! Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl