Doe je nog aan goede voornemens?!

07-01-2018
Doe je nog aan goede voornemens?!

 

 

Goede voornemens zijn lastig te realiseren. Pak het dit jaar daarom eens anders aan, werk niet met losse voornemens maar met een overkoepelend thema voor het nieuwe jaar.
Goede voornemens werken meestal niet
Aan het einde van het jaar denken we na over wat we willen veranderen in het nieuwe jaar. Vaak komen we met een aantal goede voornemens, zoals ‘stoppen met roken’ of ’10 kilo afvallen’.

We weten echter allemaal dat het maken van goede voornemens zelden leidt tot permanente verandering. Binnen een paar weken ben je alweer vergeten wat je voornemens waren, en verval je weer helemaal in je oude patronen.

Waarom zou je je leven niet eens veel breder bekijken? Voor een beter resultaat richt je je namelijk niet op de kleine gewoontes die je wilt veranderen, maar op de persoon die jij in het geheel wilt zijn.

Denk eens na over jouw identiteit. Neem de tijd om vast te stellen wie jij eigenlijk wilt zijn. Waar heb je meer behoefte aan, in welke richting wil je dat jouw leven zich ontwikkelt?

Een eenvoudig thema voor het komende jaar
In plaats je te richten op individuele zaken als ‘5 kilo afvallen’, kun je kiezen voor een overkoepelend thema voor het nieuwe jaar.

Dit thema heeft te maken met wie jij wilt zijn als persoon, en waar je het liefst verandering in zou willen zien. Het is een breder venster waarbinnen jij beslissingen neemt over je leven in het nieuwe jaar.

Als je thema draait om een liefdevoller persoon worden, dan kun je dit gedurende jaar vormgeven door meer voor mensen te doen, vaker te lachen naar mensen, kado’s te geven, er te zijn voor anderen, etc. Een thema beïnvloedt simpele dagelijkse handelingen die je uiteindelijk maken tot wie je bent.

Als je thema draait om ‘gezonder worden dan ooit’, dan stopt het niet bij een mislukte afvalpoging. Je gaat je verder verdiepen in gezond leven, nieuwe dingen uitproberen, interessante boeken lezen.

Een thema gaat verder dan het veranderen van een simpele gewoonte. Door je gedurende het hele jaar te laten beïnvloeden door jouw thema, kun je veranderen wie jij bent. Niet door één simpel doel te bereiken, maar door iedere dag opnieuw je thema in je achterhoofd te houden bij alles wat je doet.

Zet je jaar in het teken van een thema, en verander je leven stap voor stap.

Ontspanning Stop de stress! Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl