Blij met je zelf

22-04-2015
Blij met je zelf

 

 

5 Redenen om blij te zijn met jezelf
Zie je het soms even niet meer zitten?  Hieronder onze 5  belangrijkste redenen om blij te zijn met jezelf.

Realize that true happiness lies within you. Reach out. Share. Smile. Hug. Happiness is a perfume you cannot pour on others without getting a few drops on yourself.”
 

1. Je hebt talenten.
Wie, ik? Jazeker, jij! Iedereen heeft talenten. Misschien ben je je er niet van bewust of ben je ze vergeten, maar je hebt iets wat je beter kunt dan anderen. Een bepaalde gave, een passie, een vaardigheid. Geluk ligt in het gebruiken van je talenten en doen wat je wilt. Maak eens een lijst met vijf dingen waar je goed in bent. Die je plezier en energie geven. Die je moeiteloos afgaan. Maak tijd in je agenda vrij om die dingen te doen. Dat maakt je blij. Focus niet te veel op de dingen die je beter kunt doen, focus je op de dingen die je van nature gemakkelijk afgaan.

2. Je hebt mensen die om je geven.
Er zijn mensen in je leven die je de moeite waard vinden. Misschien familie of vrienden, misschien je partner. Probeer eens naar jezelf te kijken door de ogen van die mensen. Waarom geven ze om je? Waarom zijn ze graag in jouw gezelschap? Waarom vinden ze jou de moeite waard? Wat zegt dat over jou? Uiteindelijk gaat het erom dat je jezelf de moeite waard vindt. Dat geeft zelfvertrouwen. Hoe blij je bent met jezelf is een direct gevolg van je vertrouwen in jezelf.

3. Je doet je best.
Het leven is niet altijd gemakkelijk. Er zijn een heleboel uitdagingen: werken, een relatie onderhouden, tijd voor jezelf, uitvinden wat je wilt en nog veel meer. Soms lijkt het of het je nooit lukt al je doelen te halen. Toch doe je je best. Je zet je in en probeert elke dag opnieuw er wat van te maken. Misschien blijf je even bij de pakken neerzitten, maar nooit voor lang. Het zit in je karakter om te proberen je situatie te verbeteren. Je doet je best en dat is meer dan genoeg.

4. Je betekent iets voor anderen.
Hoeveel mensen heb je de afgelopen maand gezien, gesproken, geschreven of op een andere manier contact mee gehad? Iedereen die je tegenkomt geef jij iets mee van jouw persoonlijkheid. Door wat je zegt en hoe je je gedraagt. Een luisterend oor. Een compliment. Een tip. Al deze dingen hebben impact op de mensen in je omgeving. Vaak zonder dat je je ervan bewust bent. Wat je ook doet en wie je ook bent, je betekent altijd iets voor anderen. Vaak is die invloed groter dan je denkt.

5. Je kunt alles veranderen wat je wilt.
Alles wat je hebt en ziet in je leven is het resultaat van je beslissingen in het verleden. Ben je niet tevreden met wat je hebt en wie je bent? Maak dan andere beslissingen. Maak betere keuzes.Je hebt een geweldige vrijheid om alles te kiezen wat je wilt. Je hebt het vermogen je leven in te richten zoals je wenst. De enige beperkingen die er zijn, zitten in je hoofd. Je leeft nu.
Het leven is een prachtig geschenk. Het is een catalogus waaruit je ervaringen kiest. Voor je het weet is het voorbij en hoe ouder je bent, hoe sneller het voorbij gaat.

Jij bent uniek en daar mag je trots en blij mee zijn.

ik hoor graag jouw aanvullende redenen waardoor je blij met je zelf bent...

 

 

Ontspanning Stop de stress! Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl