6 dieven van onze energie

08-02-2021
6 dieven van onze energie

 

De zes dieven van onze energie (volgens Dalai Lama)

1.Het huidige moment niet accepteren
We leven in een tijdperk waarin de toekomst en morgen de overhand hebben op het moment, het hier en nu. We vergeten de kracht van het heden, genieten niet van het moment waarin we leven en we verliezen onszelf in toekomstplannen die ervoor zorgen dat we niet waarderen wat we al hebben. Deze staat veroorzaakt dat we de negatieve situaties waar we tijdens onze dag tegenaan lopen negeren, omdat we niet de kracht hebben om te erkennen dat we niet alles kunnen veranderen.

Als we accepteren dat we iets niet kunnen veranderen, staan we voor de mogelijkheid om het plan te veranderen en veel meer open te staan voor nieuwe kansen. Accepteren is geen opgeven, maar niets zorgt ervoor dat je meer energie verspilt dan jezelf verzetten en vechten tegen een situatie die je niet kunt veranderen.”

2.Te grote stappen nemen
Het dagelijks leven bestaat uit tijd, net als de natuur. Het is de ware schoonheid van onze innerlijke volledigheid, het aanvaarden van de tijd, zonder er een slaaf van te worden. We weten al dat er oneindig veel ritmes zijn als het tijd is om de tijd te volgen en dat ieder van ons meer vatbaar is voor het ene of het andere. “Geef jezelf toestemming om te rusten op momenten dat je dit moet doen, en sta jezelf toe in actie komen als je je op een moment van gelegenheid bevindt.”

Daarom is het van essentieel belang om te weten wanneer je moet stoppen en wanneer het juiste moment daar is om op te treden. Als we dat niet doen, waarderen we ons eigen wezen niet, onze essentie als mens, en verliezen we onze zelfliefde.

3.Jezelf omringen met de verkeerde mensen
Omring jezelf met de juiste mensen. We hebben het in dit geval over degenen die deel uitmaken van jou, die jou oprecht liefhebben, die geëngageerd zijn en daar niets voor terug willen. Mensen die gul zijn vanwege een goede reden: liefde.

Mensen die ons nog levendiger en vrijer doen voelen om onszelf te zijn. “Laat de mensen los die alleen maar bij je komen om hun klachten, problemen, rampverhalen, angst en oordeel over anderen met je te delen. Als iemand op zoek is naar een bak waar hij zijn afval in kan gooien, laat het dan niet jouw geest zijn.”

4.Je gezondheid verwaarlozen
Gezondheid is de basispijler die ons vertelt of we ons bestaan goed beheren. Het is de thermometer, omdat onze emotionele gezondheid veel biologie bevat en zich ook manifesteert door onze vitale tekenen.

Als we het over energie hebben, hebben we het over het lichaam, dus het is essentieel om het te laten rusten, het goed te voeden en de tijd te nemen om te mediteren. “Geef prioriteit aan je gezondheid; als de machines van je lichaam niet op maximaal niveau werken, kun je niet veel doen. Neem wat pauzes.”

 5. Niet in staat zijn om te vergeven
Door te leren vergeven kunnen we ons bevrijden van het verleden en op een positieve manier vooruitgaan. We voelen vaak emoties die ons vullen met verdriet, woede, wrok en zelfs een dorst naar wraak.

Desondanks kunnen we door die gevoelens en hun doel te begrijpen, door te leren vergeven, ons bestaan verbeteren en na verloop van tijd beseffen dat we de juiste beslissing hebben genomen. “Vergeef, laat een situatie die je pijn veroorzaakt los, je kunt er altijd voor kiezen om de pijn van het geheugen achter je te laten.”

6. Je beloftes verbreken
Als we een belofte doen, geven we een deel van ons hart weg, want vertrouwen is geworteld in de liefde voor anderen en voor onszelf. Ieder van ons ervaart zijn ervaringen op een totaal andere manier. Daarom kunnen de beloftes die we maken van onschatbare waarde zijn voor de persoon aan wie we de beloftes doen. Het niet vervullen hiervan kan dus grote innerlijke pijn veroorzaken.

Als je een belofte niet bent nagekomen, vraag jezelf dan af waarom je je verzet. Je hebt altijd het recht om je mening te wijzigen, je excuses aan te bieden, te compenseren, te onderhandelen en een ander alternatief te bieden voor een onvervulde belofte, maar niet als gewoonte. De eenvoudigste manier om te voorkomen dat je iets wat je niet wilt doen niet vervult, is door vanaf het begin NEE zeggen.

“De essentie van het spirituele leven wordt gevormd door onze gevoelens en onze houdingen ten opzichte van anderen.”

-Dalai Lama- 

Ontspanning Stop de stress! Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl