3 x 15

22-05-2016
3 x 15

De wereld van vandaag is sneller dan ooit in beweging.  De technologie heeft de manier veranderd waarop we communiceren en informatie krijgen, en ook de manier waarop we lezen, leren en hoe, wanneer, waar en van wie wij producten kopen.  En deze veranderingen worden sneller en meer dramatisch, waardoor de meesten van ons moeten haasten en racen om bij te blijven. Het resultaat is een enorme hoeveelheid stress, spanning en uitputting, gevolg een ernstig verminderde kwaliteit van onze gezondheid, relaties en ons werk.  Resultaat overbelast,  niet goed slapen, angstig en prikkelbaar..

Herstel

De menselijke motor is net als iedere andere, deze draait op energie.  Hoe meer je tot je beschikking hebt, hoe gezonder je bent en hoe beter je zult voelen. Maar je kunt niet voortdurend in de rode zone zitten oftewel maximaal vermogen draaien, dan komt stress om de hoek kijken.


Alle high-performance machines hebben rust nodig.  Fysieke trainers adviseren ons om een maximaal rendement te krijgen van je spieren een herstel cyclus noodzakelijk is. Een dag belasten volgende dag rust. Hetzelfde geldt voor je mentale spier.  Zonder een pauze worden je hersenen vermoeid en werken ze ook niet zo efficiënt en effectief.  Als je moe bent je niet ben je niet meer creatief, en je maakt meer fouten.


Een essentieel onderdeel van elk conditionerings programma, zowel geestelijk als lichamelijk, is een herstel cyclus. Het nemen van een mini-break is eigenlijk een onmisbare steun voor het verhogen van de kwaliteit van je inzet.  Slechts een korte pauze zal helpen om stress te verminderen, energie te verhogen en vaak nieuwe inzichten en perspectieven.
 

Time-outs


Om je geestelijke gezondheid, de stress bescherming en verbetering van de kwaliteit van wat je ook doet, moet je een stap terug doen.  Plan drie 15-minuten "time-outs" en verdeel die over de dag.  Het nemen van een korte pauze om bij te tanken en vernieuwen betekent niet dat je hersenen uitgeschakeld worden.  Ideeën of problemen verschuiven naar een "laag pitje", Verplaats je ideen van de logische linker hersenhelft naar de creatieve rechter hersenhelft. 

 Maar de ethiek van vandaag maakt het soms lastig. We lopen rond met onze telefoons vastgebonden aan onze riemen, handen en voelen ons naakt zonder hen.  Echter, wanneer je nooit "out of touch"  ben je niet "in contact" met je eigen ideeën, ingevingen, creatieve inzichten en wat sommige noemen het gesprek met je zelf.  Met andere woorden, je ontwikkeling blijft achter van een innovatieve, nieuwe ideeën, hoe de dingen sneller en efficiënter te kunnen doen .
 

De voordelen van time-outs nemen, ervaar de  vermindering van stress en spanning, diepere ontspanning en meer energie.   
Een geweldige manier om je stress te verminderen en het verbeteren van je gezondheid is om je time out tijd te gebruiken om te bewegen of in de natuur zijn of een korte meditatie enz.
Even tijd voor jezelf al is het maar voor 5 minuten, ook deze  korte pauzes zal je stress verminderen en geeft je nieuwe energie, verhoogt je creativiteit, productiviteit en enthousiasme. 

Ontspanning Stop de stress! Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl