10 gouden tips om stress te verminderen

09-07-2012

 

 

10 Gouden Tips om Stress te Verminderen:

  1. Neem na een lange dag werken een warme douche en kleed je lekker makkelijk aan, zet lekker een kop thee (dit heeft een ontspannende werking) en neem een leesboek. Het geeft niks als je een dag niks aan je huis doet. Het is belangrijk om de dag rustig af te sluiten, waardoor de stress zal verminderen.
  2. Maak tijd voor ontspanning. Ga lekker uitwaaien op het strand of maak een wandeling door het bos. Op deze manier zul je gedachte verzetten en denk je er even niet aan.
  3. Schrijf het van je af. Schrijf elke dag hoe je dag eruit heeft gezien. Je geeft je gevoel een plekje en door het van je af te schrijven krijg je hoofd meer rust, waardoor de stress zeker zal afnemen.
  4. Leer te luisteren naar jezelf. Zeg geen ja als je er eigenlijk geen zin in hebt. Sta achter je eigen keuze.
  5. Praat over je gevoel met een goede vriend. Deel het met iemand die erbij kan helpen. Een luisterend oor kan al voldoening geven.
  6. Zoek regelmatig gezelschap op van je vrienden. Blijf niet alleen thuis zitten kniezen. Geniet van deze momenten, want door een gezellige en ontspannende avond met vrienden door te brengen zul je de stress snel te boven komen.
  7. Blijf goed en gezond eten. Geen makkelijke magnetronmaaltijden of een ongezonde snack. Probeer een gezonde avondmaal met verse groenten te blijven maken.
  8. Trek je het even niet meer en wordt de stress je teveel? Blijf goed in- en uitademen via de buik. Hierdoor ontspant het lichaam en krijgen de hersenen frisse zuurstof.
  9. Kom tot jezelf. Maak tijd voor jezelf vrij om minder stress te ervaren en laat je heerlijk verwennen in een schoonheidssalon of doe ‘s avonds voordat je naar bed gaat een meditatie oefening.
  10. Vraag hulp. We hoeven niet alles alleen te doen. Een ontstressbehandeling waarbij lichaam en geest tegelijk wordt behandelt zorgt dat je energiek voelt en stress de baas blijft.
Ontspanning Stop de stress! Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl