Even anders dan goede voornemens maken

01-01-2020
Even anders dan goede voornemens maken

Even anders dan goede voornemens maken


Heus niet om meteen je nieuwe jaar te verpesten, maar toch willen we graag even eerlijk tegen je zijn: stop maar met die goede voornemens. Het blijft een enorme opgave om ze waar te maken. Het brengt onder andere stress, frustratie, onzekerheid en teleurstelling met zich mee.

Waarom goede voornemens niet werken
Ruim tien miljoen Nederlanders hebben net weer met zich zelf of met hun geliefden afgesproken dat het dit jaar Echt Anders Gaat dan al die jaren ervoor. Dat je Nu Echt gaat afvallen / rustig aan doen / tijd met je familie gaat doorbrengen / meer gaat sporten / minder gaat uitgeven enz enz.
Goede voornemens werken zelfs zo slecht dat een jaar later ruim de helft van de mensen met goede voornemens, vergeten is dat ze überhaupt voornemens hadden. Meestal zijn het vage wensen zonder concrete consequenties in je dagelijks leven, die je bovendien helemaal niet per se wilt veranderen (maar je doet gewoon sociaal wenselijk mee). December en januari zijn ook nog eens slechte maanden. Door de kou en duisternis houd je liever vast aan alles wat comfortabel is.

Wat wel werkt voor een goed 2020
Je kunt het ook anders doen. Wij kiezen in januari een jaarthema. Dit jaar staat in het teken van ... (en vul dan maar in). Bijvoorbeeld: in 2020 ben ik fit. Of: in 2020 is het family first. Of: in 2020 ga ik voor zelfvertrouwen of voor persoonlijke groei. Vervolgens heb je een jaar de tijd om bij elk dilemma dat zich in je leven aandient, je keuze af te stemmen op je thema. Brengt het je dichterbij je thema of juist er vandaan? Je zult merken dat je bewust, maar vooral onbewust, hele andere keuzes gaat maken. Opeens hoeft je voornemen niet meteen in januari te lukken, maar heb je een jaar de tijd om jezelf bij elke keuze opnieuw bij de kraag te pakken.

Soms voel je heel helder wat jouw thema voor dit jaar is. Waar moet je nu echt mee aan de slag? Formuleer het positief en op jouw manier - en hang het op een zichtbare plek op in je huis. Mocht het er niet zo bovenop liggen, dan kun je jezelf deze vraag stellen: waar ging het afgelopen jaar nu niet over in mijn leven? Misschien ging het niet over gezondheid, omdat je andere dingen aan je hoofd had. Dan weet je: daar zit mijn thema.

Het zal je verbazen hoe krachtig het is

Ontspanning Stop de stress! Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl