Verslaving

Wil jij hulp bij een verslaving?
Je kunt een verslaving zien als een chronische ziekte met biologische, persoonlijke en sociale oorzaken én gevolgen. Welke vorm van hulp we bieden, is afhankelijk van diverse factoren. Iedereen is uniek en de ernst en duur van de verslaving spelen ook mee. We kijken naar de persoonlijke omstandigheden en stemmen de behandelingen af jou af.

Wat is een verslaving eigenlijk?
Niet iedereen die regelmatig gokt of alcohol of drugs gebruikt, is direct verslaafd. Je spreekt pas van verslaving als er zich een toestand voordoet waarin je fysiek en/of mentaal afhankelijk bent van een middel of van een gewoonte. Je verliest als gebruiker de controle over het gebruik en dat gaat ten koste van je normale dagelijkse activiteiten.

Krijg weer grip op je leven!!!!
Afhankelijkheid kan variëren van licht tot ernstig tot chronisch. Merk je dat je je drang moeilijk kunt onderdrukken, gebruik je steeds vaker of merk je dat je gedrag verandert? Dan is het tijd om actie te ondernemen.

Afhankelijkheid kan een behoorlijke impact op je leven hebben.

Symptomen
Wanneer je afhankelijk bent van middelen of een bepaald gedrag continu wilt uitvoeren, denk aan gamen, internetten of intiem zijn, kan dit leiden tot veel conflicten of spanningen. Je kunt niet meer voldoen aan verplichtingen en je geef dingen op waar je in het verleden erg van kon genieten. Uit schaamte of schuldgevoel probeer je het te bagatelliseren. Ook merk je dat je tolerantie toeneemt, waardoor je steeds meer nodig hebt om het gewenste effect te bereiken. Daarnaast kun je ook andere klachten ervaren zoals een depressie, angst of slapeloosheid.

Hoewel de symptomen per persoon verschillen, zijn de volgende symptomen kenmerkend:
Rusteloosheid
Prikkelbaarheid
Schuldgevoelens
Slaapproblemen
Minderen lukt niet
Onthoudingsverschijnselen
Vluchten van problemen
Liegen over het gedrag
Ontkenning van het problemen
Verwaarlozing activiteiten

Kom in actie en meld je aan voor een vrijblijvende en kosteloos kennismakingsgesprek, waarin we meer uitleg kunnen geven aan wat we voor jou kunnen betekenen.

Maak je website met Websitemachine.nl