Co-dependency

houden van

Partners, vrienden, ouders en verzorgers van verslaafden

Samenleven met een verslaafd iemand is moeilijk. Naasten van verslaafde mensen kunnen zelf het risico lopen psychische problemen te krijgen door langdurige stress en overbelasting. Hoe ga je om met de verslaving van je naaste, het gedrag dat daar vaak uit voortkomt ( liegen, afspraken niet nakomen, stelen, in problemen komen) welke grenzen stel je. Het zijn moeilijke vragen als het gaat om iemand waarvan je houdt.

Wij bieden aan om te ontstressen, te ontspannen en zorg te dragen dat de druk niet de baas wordt met de Ontstressbehandeling.

Daarnaast kunnen we ook intensiever hulp aanbieden bij co-dependency.

Leven voor een ander

Co-dependency is de Engelse term voor medeafhankelijkheid. Er is een verslaving aan het zorgen voor de verslaafde ander. Co-dependency is waarbij iemand de behoefte heeft controle te hebben over anderen en over situaties, vaak ten koste van zijn of haar eigen leven. Het leven draait hoofdzakelijk om de zorg voor anderen, terwijl eigen behoeften vaak worden verwaarloosd. Nee zeggen is geen optie.

Hoe onjuist mensen met co-dependency ook worden behandeld ze blijven klaar staan voor de ander. Vaak zien we naast iemand met een verslaving iemand met co-dependency leven.

Sisters Remedies biedt mensen met co-dependency problemen een oplossing. De sessies zijn gericht op de ontwikkeling van een gezonde eigenwaarde. Ook leer je een goede balans te vinden tussen zorg geven en ontvangen en om je eigen grenzen aan te geven en erna te handelen.

 

                        

 

 

 

Maak je website met Websitemachine.nl